Contemporary Holiday Home Hidden Behind A Dune Slope

217 views

A lot of contemporary houses are designed to respond to the site rather than changing the item to suit the design. There are many great examples in addition to one of them is actually the Beachyhead home. This kind of is actually a holiday house located within the Plettenberg Bay of South Africa.

Beachyhead holiday home location

The house was completed in 2014, being a project developed by SAOTA. The design in addition to architecture studio is actually well-known around the earth, featuring projects on several continents in addition to owing This kind of international success to the innovative in addition to dedicated approach of the team.

Beachyhead holiday home garage in addition to front facade

Like we’ve already mentioned, This kind of is actually a house designed to respond to its surroundings, in particular the views. An uninterrupted view of the Indian Ocean can be enjoyed via the upper levels while the Outenique Mountains can be admired within the distance to the North.

Beachyhead holiday home back side

The site on which the house was built was originally a dune in addition to is actually sloped towards the back. This kind of gives the house a rather misleading look. via the street, the item looks like a modest home. However, to fully appreciate its size in addition to the complexity of the design you must see the item via the opposite side.

Beachyhead holiday home external

The clients wanted This kind of to be a relaxing in addition to comfortable holiday home , a pool house in which would certainly allow them to entertain large groups of guests nevertheless in which would certainly feel truly cozy in addition to intimate when they were the only ones around.

Beachyhead holiday home outdoor social spaces

The views, the sunlight in addition to the winds shaped the house in addition to determined its orientation. Structurally speaking, the house is actually a box. the item includes a rather interesting design, featuring a rough concrete in addition to stone shell on the lower portion in addition to a wooden set of volumes on top.

Beachyhead holiday home terraces

The textured concrete section contrasts with the smooth timber frame, establishing a lovely balance in addition to giving the house a well-defined in addition to eye-catching look. The lower level housed within the concrete shell contains areas such as a game room, a large guest suite, a home theater in addition to an array of service areas.

Beachyhead holiday home street side

On top of these is actually the main social area. the item’s an open volume with no supporting columns. the item has timber shutters in addition to sliding glass doors in which connect the item to the surroundings. A large fireplace with an oxidized copper finish doubles as a support structure for the upper level.

Beachyhead holiday home pool

The Internal décor within the living space is actually simple, dominated by neutral colors in addition to textured finishes. Natural wood furniture, tree trunk coffee tables, wicker chairs in addition to fabric-upholstered sofa create a very welcoming in addition to comfortable ambiance.

Beachyhead holiday home living room

The kitchen in addition to dining space are strategically positioned so they serve both the Internal living space in addition to the courtyard lounge spaces. These spaces have a lower ceiling in addition to a stylish wooden staircase in which connects them to the upper level.

Beachyhead holiday home fireplace wall

The social wing opens onto an external terrace in addition to includes a series of stone stairs in which connect the item to the lower deck in addition to pool. The swimming pool sits flush with the terrace in addition to the water is actually actually 22 mm above the surface, contained by a rim.

Beachyhead holiday home lounge area in addition to stairs

Beachyhead holiday home staircase shelves

within the corner of the terrace there’s a fire pit. the item’s a secluded in addition to very cozy space, perfect for enjoying intimate gatherings or solitary moments. The courtyard includes a pizza oven which in a way completes the indoor kitchen.

Beachyhead holiday home staircase chandelier

Beachyhead holiday home bedroom hallway

A series of staircase bookshelves separate the dining space via a smaller in addition to more intimate lounge space which in turn opens onto an outdoor dining space on the terrace.

Beachyhead holiday home kitchen

Beachyhead holiday home kitchen island

The sculptural stairs in addition to chandelier mark the connection between the social zone in addition to the bedroom wing placed above the item. On the upper floor, a large hallway with large windows in addition to beautiful wall décor connects the suites.

Beachyhead holiday home bedroom view

The bedrooms have panorama windows overlooking the ocean in addition to timber shutters in which can provide privacy in addition to shade when needed. They’re not particularly spacious, the emphasis being on the views rather than the Internal décor. All the bedrooms have en-suite bathrooms with skylights in addition to large mirrors in which reflect the views.

You’re reading Contemporary Holiday Home Hidden Behind A Dune Slope , originally posted on Agnizer. If you enjoyed This kind of post, be sure to follow Agnizer on Google Plus in addition to Pinterest.

Tags: #Affordable Contemporary Home Designs #Contemporary House Plans and Designs #Contemporary House Plans with Photos #Contemporary House Remodeling Ideas #Modern Contemporary Home Design Plans #Modern Home Design Pictures #Unique Modern Contemporary House Plans #Unique Small Contemporary House Plans