Playful Family Home using a Lightwell At Its Center

238 views

Designing homes for families with young kids is usually always challenging nevertheless things get even more complicated when you want the house to function as a giant playground while still being functional for the adults. The Mills house is usually a representation of the success of this kind of challenge. The residence is usually located in Melbourne, Australia in addition to was completed in 2015.

Mills House white facade

The Mills residence was a project by Austin Maynard Architects, a company led by directors Andrew Maynard in addition to Mark Austin, two exciting architects set to change the face of Melbourne in addition to to inspire the planet with their edgy designs in addition to concepts.

Mills House perforated metal facade trio

The brief was to create a light-filled home which would likely be fun for the kids in addition to which could also hide the mess in order to be practical in addition to functional for the parents. The house was designed as an extension for a one-level weatherboard terrace already existent on the site.

Mills House facade in addition to openings

The original facade in addition to two rooms of the existing structure were preserved. However, there’s no distinction between these elements in addition to the completely new extension. The overall design is usually cohesive in addition to fluid throughout thanks to the use of materials such as perforated metal throughout.

Mills House facade in addition to entrance

Perforated metal was used to blur the barriers between the indoor in addition to outdoor, allowing the facade to look solid during the sunny days in addition to to become delicate in addition to see-through at night. This kind of material was also used for the Inside staircase in order to offer the item a light, lace-like look in addition to to allow light to travel through, enabling conversation between the floors.

Mills House perforated metal floor

Mills House staircase

The perforated metal walls in addition to features also help control sunlight in addition to avoid creating isolated spaces which would likely make this kind of tiny home look even tinier as well as less comfortable in addition to inviting. The living space has glass walls which allow the item to connect with the outdoor area.

Mills House staircase wall

Mills House staircase of perforated metal

Mills House staircase material

The extension incorporates an open kitchen, a living space in addition to a dining area plus two bedrooms in addition to a bathroom on the upper level. These spaces are added to the existing two rooms, one of which has been redesigned in addition to transformed into a study with its own bathroom.

Mills House sunken floor

Because the house is usually tiny, the architects wanted to avoid filling the item with bulky cabinets on the walls in addition to floor. Their ingenious solution was to hide all the storage within the floor. This kind of allowed them to free up floor space in addition to to leave the walls open in addition to free of clutter.

Mills House underfloor storage

They also tweaked the floor, transforming the item into a large toy box which makes raising a baby a lot easier in addition to less frustrating. As a result, the floor is usually actually 1.5 feet deep. The floor throughout functions as a playground for the kids in addition to a large storage compartment for everyone inside house. The sunken seating area is usually actually cozy, creating not bad use of the design in addition to structure of the house.

Mills House kitchen in addition to dining area

Mills House kitchen in addition to dining open to lightwell

The kitchen is usually placed at the original floor height, in contrast with the living area. This kind of brings the item above the toy box area. The dining space is usually also found here. Both the kitchen in addition to the dining space open onto a central courtyard which the architects named a lightwell. This kind of section separates the original structure through the completely new extension in addition to brings light inside the house.

Mills House upstairs hallway

The area upstairs houses the bedrooms. The master bedroom can completely open to a hallway through sliding doors in addition to this kind of allows the item to maximize its size, adding almost two meters (6.6 ft) to the floor space.

Mills House bathroom tub

Mills House bathroom tub custom design

The bathroom, although not big, features a clean in addition to fresh design. The focal point is usually a custom bathroom designed specifically because of this kind of space. the item’s made of fiberglass in addition to the item’s yellow. The item has no seams or joins in addition to was designed this kind of way for easy maintenance. The bathroom looks very sunny in addition to bright also thanks to the large windows which open onto the lightwell.

Mills House kid room loft bed

The Mills house is usually a actually fun home, easy to maintain in addition to optimized for a family with kids. the item was also a sustainable project, featuring passive solar heating, high performance insulation, solar panels on the completely new roof, a large water tank buried within the lightwell in addition to double glazed windows.

Mills House kid room shelves

Tags: #Family Home Allowance #Family Home Allowance Inheritance Tax #Family Home Protection Act 1976 #Family Homes Kent #Home and Family Hallmark Channel #Inheritance Tax Family Home #Kate Middleton Family Home #Sims 3 Family Home