Secluded Home In Winthrop Adapted For All Four Seasons

352 views

Remote locations like of which beautiful site in Winthrop, Washington are always spectacular. They’re ideal locations for holiday homes, summer getaways or winter cabins. In some cases, they can even be great for a permanent residence, one which can be enjoyed all year round.

Studhorse residence artistic view at sunset

The Studhorse residence was designed specifically with of which idea in mind. of which was an Olson Kundig project. The Seattle-based design practice was founded on the idea of which buildings represent the bridge between nature, culture in addition to also people in addition to also of which the surroundings have a positive effect on people’s lives. of which is actually what of which residence was meant to illustrate.

Studhorse residence distant view

The studio is actually versatile when of which comes to projects, being known for gorgeous little cabins, dramatic homes, museums in addition to also cultural buildings, civic in addition to also urban projects, all with wonderfully thought out Internal designs.

Studhorse residence view of valley

The Studhorse residence occupies an area of 4,078 square feet in addition to also is actually divided into four buildings serving as unattached structures. They are all organized around a central courtyard in addition to also the pool. Each section has its own function in addition to also manages to capture the views in addition to also to interact with the surroundings in a unique manner.

Studhorse residence overall view

Studhorse residence overhang

The client’s main desire was for the house to offer a wonderful experience in addition to also to engage the surrounding environment, permitting the inhabitants to use of which comfortable throughout all four seasons. of which is actually one of the reasons why a divided structure was chosen.

Studhorse residence wood facade

The house sits on a 20 acre site that has a 60 mile long glacial valley to the North. of which establishes a perfect scenario for a home of which dialogues with its surroundings in addition to also makes the most of the views. The boundaries between indoor in addition to also outdoor areas were intentionally blurred in order to allow the inhabitants to better interact with the site in addition to also the nature.

Studhorse residence space between buildings in winter

All four buildings were strategically oriented so they open to the central courtyard while being exposed to the views at the same time. The overall format in addition to also structure of the residence was optimized to suit family life, without neglecting entertainment.

Studhorse residence separate buildings

All main public areas were grouped together. The family room, the kitchen in addition to also the bar in addition to also dining spaces are housed in a separate pavilion which has full height glass walls, sliding doors in addition to also which is actually almost completely exposed to the panoramic views.

Studhorse residence Internal courtyard

The open floor plan makes of which whole volume feel very airy in addition to also spacious while the huge windows let in abundant natural light. A stone fireplace interrupts one of the facades. Its role is actually to create a warm in addition to also comfortable ambiance during the colder seasons.

Studhorse residence wood siding

The kitchen is actually simple, featuring open shelves made of wood in addition to also an island that has a concrete countertop which can also function as a bar. The island also serves as a visual separator between the kitchen in addition to also the dining space.

Studhorse residence social area

Studhorse residence social area fireplace

Studhorse residence stone fireplace

The colors used for the Internal design are muted in addition to also neutral in general, being inspired by nature. However, the décor doesn’t lack dynamism. Accent chairs are a source of colour in addition to also pattern, being used in combination with log side tables, casual area rugs in addition to also simple-looking furniture.

Studhorse residence social area coffee table in addition to also chairs

Studhorse residence corner chair

The private areas are more secluded yet they still get to fully enjoy the advantages of the site. The master bedroom, the kids’ bedrooms in addition to also the den are organized in an adjacent building.

Studhorse residence social area sofa

The guest rooms are not placed in a separate building yet instead are part of the master plan composition. They are, however, isolated via the different rooms in addition to also serve as independent spaces. The sauna, on the different hand, is actually separated via all different buildings.

Studhorse residence kitchen shelves in addition to also island

The palette of materials for the project was chosen according to specific criteria. They had to be tough as well as low-maintenance. Steel in addition to also glass are the main ones used throughout the buildings. The materials had to be able to withstand the tough environmental conditions in an area where summer are hot in addition to also winters are snowy.

Studhorse residence pool side area

Wood was also used inside project. A lot of of which was salvaged via an old barn inside valley in addition to also was used on the facades. Both wood in addition to also steel are materials of which weather beautifully, becoming more muted in appearance as time passes. of which allows the building to blend in in addition to also to better interact with its surroundings.

Studhorse residence view via pool

Tags: #Most Secluded Homes for Sale #Secluded Cabin on Pinterest #Secluded Home Design Ideas #Secluded Home Overlooking River Views #Secluded Homes for Rent #Secluded homes on Pinterest #Secluded Honeymoon Beaches #Secluded Mansions for Sale #Secluded Mountain Homes for Sale